Transparante huisstijl elementen

Bouke de Boer van NTI NLP over NLP

jan 22, 2020


Nieuwe podcast online!

Samen met Bouke de Boer ga ik een tweede keer in gesprek. Nu over de zin van het leven. Een zwaar onderwerp, maar we proberen het niet te serieus te maken. In deze podcast wil ik het met Bouke hebben over het boek De Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle. We bespreken het gedachtegoed en geven toepasbare tips om met bewustzijn aan de slag te gaan. Klik hier voor de nieuwe podcast aflevering. 

Bouke de Boer

Is 71 lentes jong is al enige tijd bezig met NLP. Hier is hij jaren geleden mee in aanraking gekomen en ging 5 jaar lang elk jaar op een neer naar Amerika. Naar eigen zeggen voelt hij zich nog jeugdig opgewonden en dat komt doordat hij bezig is met zijn missie. Elke dag ervaart hij vreugd en laat het licht schijnen op mensen en ondersteunt ze om wakker te worden. Dat geeft hem energie. Wat ook helpt is dat hij 4,5 keer per week een duik neemt in de Noordzee. Het beoefenen van NLP doet Bouke de Boer bij zijn eigen praktijk NTI NLP in Limmen en schrijft hierover op zijn blog www.boukedeboer.nl.

Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP is een concept dat ongeveer 25 jaar geleden is ontstaan en gaat over het bewust worden van onbewuste processen. Het is een studie gedaan naar succesvolle mensen. Wanneer je de drie verschillende termen gaat opdelen krijg je: neuro de zintuigen, je ziet, ruikt, voelt, proeft. De linguïstische zintuigen gaat over het verwerken van deze prikkels, ook wel de taal der hersenen genoemd. Tot slot heb je het programmeren en dat gaat over hoe iemand doet en of wat hij of zij doet.

NTI NLP

De praktijk in Limmen bestaat inmiddels meer dan 25 jaar en helpt mensen om bewust te worden van de onbewuste processen. Veel mensen doen al een heleboel goed, maar kunnen sommige dingen beter doen. Hier geeft onder andere Bouke trainingen in. Wat ze precies kunnen verbeteren, kan je het beste lezen op de website.

Neurologische niveaus

Dit is bijvoorbeeld een methodiek dit ik van Bouke heb geleerd. Zoals je op de afbeelding kan zien, zijn de niveaus een soort trap. Hoe hoger je komt des te meer het gaat over zingeving. Verandering van onderaf heeft invloed op de stap daar boven. Maar ga je verandering aanbrengen op het hoogste niveau dan heeft dat effect op alle niveaus daar onder.
Een mooi metafoor is een organisatie. Op het moment dat de schoonmaakster iets gaat veranderen, is er niet zoveel merkbaar binnen de organisatie. Wanneer de algemeen directeur het roer omgooit, zal dit ontzettend veel impact hebben.

Trauma’s verwerken

Hiervoor moet ik eerst uitleggen wat precies bedoeld wordt met een trauma. Het is een zintuiglijke beïnvloeding waar we geen stop tegen kunnen zeggen. Bouke is ervan overtuigd dat de meeste trauma’s ontstaan tijdens de zwangerschap. In Utero is een documentaire die dat ook laat zien. Afhankelijk van je moeder en je vader is ontzettend veel bepaald. In mijn geval zit ondernemerschap in de familie en is het eigenlijk helemaal niet zo raar dat ik daar nu ook mee bezig ben. In mijn geval is dat iets positiefs, dat kan echter ook iets naars zijn wat je helemaal niet wilt! Check hier de trailer van In Utero.

Familieopstellingen

Iets waar ik persoonlijk ontzettend veel van heb geleerd over mensen zijn familieopstellingen. Bij een dergelijke opstelling ga je de situatie van een persoon in beeld brengen in een ruimte. Dit wordt gedaan in een groep en degene over wie de opstelling gaat kiest mensen uit die onderdelen representeren. Het is een manier om informatie te verkrijgen van je situatie, maar geen oplossing biedt. Bouke noemt dit ook wel systemisch werken en dit middel zet hij vaak in bij mensen met een trauma. Een dergelijke opstelling kan ontzettend confronterend zijn.

Wat heb jij te doen?

Slachtoffer zijn is een keuze, ga je sturen of laat je je leiden. Je hebt het zelf in de hand. Iets concreets wat belangrijk is om te doen is eigenaarschap nemen van een situatie. Dit doe je door het te accepteren en te zeggen “Ja” dat is mij overkomen maar…

Ben je geïnspireerd en enthousiast?

Wil je aan de slag dan kan je altijd een uurtje praten met Bouke. Daarnaast biedt Bouke elke luisteraar zijn boek aan! Zijn boek heet de bijzondere reis van een prikkel en gaat alle onderdelen van NLP bijlangs. Zelf heb ik het boek ook gelezen en is eigen een van de eerste boeken die ik heb gelezen! Ik heb hieronder een formuliertje gemaakt waar je je gegevens kan achterlaten en dan zorg ik dat deze bij Bouke komen. Het kan het begin zijn van een mooie gewoonte.

Cover boek Bouke de Boer de Bijzondere reis van een prikkel

Ja, is wil het boek De bijzondere Rijs van de Prikkel ontvangen in mijn postbus. Stuur een mailtje naar info@skiptoaction.nl met: Volledige naam en adres.

Skip to action podcast

Uiteraard gaan we in de podcast dieper in op de materie en is het weer een waardevolle aflevering. Je kan de podcast nu luisteren via 12 kanalen! Hier is het overzicht, veel plezier en laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Gerelateerde Artikelen

jan 09, 2024
podcast cover: We hebben alleen maar <strong>nu</strong>! Skip met

Skipto Action

We hebben alleen maar nu!. Het afgelopen jaar wist ik niet wat ik wilde. Het was voor mij een uitdaging om een keuze te maken. Het betekende dat ik oké moest zijn met het niet hebben van een helder plan voor mijn leven. En dat is frustrerend, omdat je dan zo lastig doelen kunt stellen… Nu ben ik personal trainer […] Beluister meer vanWe hebben alleen maar nu!

apr 20, 2023
podcast cover: Jorben <strong>Saaltink</strong> van <strong>Jazeker B.V.</strong> over HOTEL KOPEN, BALI en INVESTEREN Skip met

JorbenSaaltink

Jorben Saaltink van Jazeker B.V. over HOTEL KOPEN, BALI en INVESTEREN. In deze aflevering van de Skip to Action podcast interview ik Jorben Saaltink. Jorben is vorig jaar naar Bali vertrokken om vastgoed te kopen. Uiteindelijk kwam hij terug in Nederland met een hotel. Een bijzondere reis voor hem en zijn vriendin. Ze hebben samen zonder andere aandeelhouders het hotel kunnen kopen. Weer een mooie podcast […] Beluister meer vanJorben Saaltink van Jazeker B.V. over HOTEL KOPEN, BALI en INVESTEREN

Chat openen
Als je nog vragen hebt die niet beantwoord zijn door de website stuur mij dan een Whatsapp bericht via deze plug-in en ik zal je vragen beantwoorden. 😁✌