Transparante huisstijl elementen

Hoe de crisis me dichter bij mijn passie heeft gebracht

okt 18, 2020

Eigen bedrijf starten?

Daar zat ik dan na mijn eerste jaar werken voor een baas. De online marketingwereld was toch niet zo creatief als ik dacht. Dat was bovendien het moment dat ik de kans zag om te starten met ondernemen. Ik keek naar de banenmarkt en besefte dat voor een baas werken altijd nog kan (ik weet nog steeds niet zeker of dat een goed vertrekpunt is om te starten met ondernemen).

Ik besloot in oktober voor mijzelf te beginnen. Hoe en wat precies had ik nog niet uitgevogeld. Maar ze zeggen altijd dat als je jong bent, je van alles moet proberen. Dus dat heb ik gedaan. Ik verkocht een aantal marketing abonnementen en trajecten en ging het zelf uitvoeren. In oktober kreeg ik een prachtige kans bij een groot bedrijf om als interimmer aan de slag te gaan en het sales team te ondersteunen en te coachen. Ik nam deze kans met beide handen aan het heeft me geholpen goede cijfers neer te zetten voor 2019.

Brainstorm bij NDC Mediagroep met Eva Hoebe en Skip van der LandeToch knaagde er iets aan me. Mijn vriendin gaf ook signalen dat ze mijn enthousiasme zag oplossen. Maar ja ik verdiende lekker, toch…?

Corona

Toen kwam corona en ik zag in een rap tempo 80% van mijn omzet verdampen. Op het eerste oog ontzettend vervelend. Toch vond ik het zelf niet zo erg. Het was het vonkje dat ik nodig had ik voor mijzelf te kiezen en echte te gaan doen waar ik liefde voor heb. Wat wil ik nu echt? Waar word ik gelukkig van?

Mijn mentor heeft me een aantal kritische vragen gesteld en ik heb besloten om mijn persoonlijke missie voorop te zetten. Ik wil mensen motiveren en inspireren om het maximale uit het leven te halen.

Maar dan? Er moet geld in het laatje komen. Gelukkig was er TOZO en hierdoor kon ik mooi de tijd nemen. Collega-ondernemers boden me kansen, maar ik heb daar allemaal ‘nee’ aan moeten verkopen. Ze pasten niet bij mijn missie. Je brein zegt: ‘Dit moet je doen!’ Maar mijn gevoel wist wel beter…

Coaching

Ik keek met een schuin oog naar mijn boekenkast vol met persoonlijk leiderschap boeken en mijn persoonlijke missie. En hoe kan ik beter mensen inspireren en motiveren om het maximale uit het leven te halen dan door met ze in gesprek te gaan. Dus besloot ik coach te worden. Maar hoe en wat wist ik nog niet. En laat staan het vreselijke stigma wat hangt aan de term ‘coach’. Iedereen kan toch coach worden? Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt en ben meteen begonnen met oefenen, alleen door te doen, leer je daadwerkelijk mensen coachen.

Gelukkig is mijn mentor ondernemerscoach en heeft hij veel inzichten met me gedeeld. Het allerbelangrijkste is luisteren! Ik merk dat dit nu niet alleen toepas in mijn coaching maar door mijn hele leven. Eerder was ik veel meer aan het woord, maar dan leer je niets nieuws. Ik vond deze prachtige quote;

“When you talk you are only repeating your what you already know: but when you listen you may learn something new” Dalai Lama
Blijkt trouwens dat coachingsgesprekken en salesgesprekken helemaal niet zover uit elkaar liggen.

Skip to Action bureauNieuw kantoor

Dus, coaching… Samen met mijn waarde vriend Kevin Tadema heb ik een nieuw kantoor genomen uitgezocht dat geschikt is voor coachingsgesprekken en zijn inmiddels helemaal gesetteld. Bij deze ook een uitnodiging om een kopje koffie te komen drinken! ☕️

Coaching young professionals

Inmiddels heb ik een aantal trajecten gedaan en weet ik waar ik mijn focus op ga richten. Ik inspireer en coach young professionals met die dingen waarvan ze eigenlijk al weten dat ze het moeten doen, alleen nog niet doen. De stok achter de deur zodat jij het maximale uit het leven kunnen halen. Dat doe ik met behulp van accountability en mindset. In de toekomst hier ik hier NLP aan toevoegen, echter moet ik hier twee jaar voor leren.

Dit is de propositie waar ik nu de markt mee ga betreden. Om te valideren of dit aanbod aansluit bij mijn doelgroep, moet ik gewoon veel gesprekken voeren. Alleen zo kan ik tweaken en verbeteren tot er een market fit ontstaat. Ben jij een young professional? Dan zou ik supergraag met je in gesprek gaan! Ik ga je echt niet meteen een coachingstraject verkopen, maar ben waanzinnig benieuwd waar je behoefte aan hebt. Alvast bedankt!

Ik betwijfel of dit mijn eindstation is. Naast persoonlijk leiderschap heb ik een liefde voor strategie en marketing. Dit ga ik wel een plek geven in mijn leven maar onder een andere naam. Hoe en wat? Dat komt een andere keer.

Radio WMCO

Mike Meijer van Westerink Meijer & Co merkte meteen dat ik een verandering heb doorgemaakt en wilde weten hoe ik dat heb gedaan. Dit heeft hij prachtig vastgelegd een in podcast met beeld. 

Skip to action podcast

Uiteraard gaan we in de podcast dieper in op de materie en is het weer een waardevolle aflevering. Je kan de podcast nu luisteren via 12 kanalen! Hier is het overzicht, veel plezier en laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Beluister of deel deze postcast:Gerelateerde Artikelen

feb 16, 2021
podcast cover: Martijn van der <strong>Harst</strong> van Energie Inspectie Skip met

Martijnvan der Harst

Martijn van der Harst van Energie Inspectie. Het nieuwe seizoen is begonnen en om dat te vieren heb ik een paar heerlijke biertjes gehaald! We starten met Martijn van der Harst van Energie Inspectie en duiken we in de ontwikkeling van zijn bedrijf. In de duurzaamheids-branche zijn veel Zzp’ers actief. Martijn vertelt hoe het hem is gelukt om in 6 jaar door […] Beluister meer vanMartijn van der Harst van Energie Inspectie

jan 19, 2021
podcast cover: Met Mike <strong>Meijer</strong> in gesprek over Coaching en Mentorschap! Skip met

MikeMeijer

Met Mike Meijer in gesprek over Coaching en Mentorschap!. Wanneer ik over mentoren begin krijg ik vaak deze vraag: ‘Ik zou het fijn vinden een mentor te hebben, maar hoe vind ik die?’ Recentelijk ben ik van business geswitched en heb ik een grote verandering doorgemaakt. Een belangrijke katalysator is Erik Hauser mijn mentor. Drie tips om een mentor te vinden: Spreek met experts, […] Beluister meer vanMet Mike Meijer in gesprek over Coaching en Mentorschap!

Chat openen
Mijn naam is Skip van der Lande, coach voor ondernemende young professionals. Als je nog vragen hebt die niet beantwoord zijn door mijn website stuur mij dan een Whatsapp bericht via deze plug-in en ik zal je vragen beantwoorden.

Je kunt natuurlijk ook gewoon verder kijken op de website als je dat liever doet.