Transparante huisstijl elementen

Patrick van Aalst over Design Based Education

apr 17, 2019

Deze maand gaan we luisteren naar Patrick van Aalst. Een ontspannen gesprek over Patrick en zijn kijk op de wereld. Patrick is mijn mentor en had hem in eerste instantie gevraagd of we het daar ook over konden hebben. Namelijk: Wat is het belang van een mentor en wat heeft het mij opgeleverd?

Toch is het net een beetje anders geworden, maar misschien is dat ook wel het mooie van een podcast. Je weet nooit helemaal waar het naartoe gaat. In deze podcast hebben we het voornamelijk gehad over het onderwijs en design based education.

Onderwijs consultant

Patrick is consultant op de NHL Stenden Hogeschool en heeft meerdere jaren gewerkt als docent communicatie en multimedia design. Nu werkt hij mee aan overstap naar design based education. Dat heeft veel te maken met dat studenten zelfsturend worden, want er liggen soms vraagstukken waar nog geen antwoorden op zijn gevonden. Hiervoor gebruikt hij verschillende tools zoals die van design thinking.

Campus NHL Stenden plein in Leeuwarden

Bachelor’s van het HBO

Communicatie & Multimedia Design(CMD) is hier vooruitstrevend in. Dit is ook de opleiding die ik zelf heb gevolgd en ook ontzettend fan van ben. Het is vraaggestuurd onderwijs en hier leren de studenten hun eigen leerdoelen formuleren. Studenten kunnen op hun eigen manier met eigen vraagstukken aan de gang. Iets wat goed werkt in de Multimediasector.

Dit gedachtegoed moet ook naar de andere opleidingen en daar is Patrick verantwoordelijk voor. Of dat ook kan is nog maar de vraag.

Verder bespreken we nog een aantal methodieken die mij tijdens mijn studie veel hebben geholpen met het krijgen van balans in mijn leven. Op CMD krijg je veel ruimte om te experimenteren en dat heeft mij erg geholpen om te worden wie ik nu ben.

Human Centered Design(HCD)

Cover Creative Confidence door Tom Kelly en David KelleyEen belangrijk onderdeel van Design Based Education is HCD. Dit is een methodiek ontwikkeld door IDEO. IDEO is een bedrijf dat de meest complexe wereldwijde uitdagingen oppakt. Om deze lastige vraagstukken te tackelen hebben ze tools en mindsets ontwikkeld, superwaardevol!

Hier kan je de PDF downloaden

Het boek van Creative Confidence door de oprichters van IDEO Tom & David Kelley is ook echt een aanrader. zeker als je meer wilt leren over creativiteit.

Hier is meer informatie te vinden.

Productiviteits methodieken

Herre Zonderland Olympic shapeWe hebben het in de podcast over de Olympic shape daarin vertelt Herre Zonderland tijdens TEDxFryslân over het verschil tussen Olympische atleten en het bedrijfsleven. Zeker de moeite waard om te kijken. Zijn woorden hebben veel invloed op mij gemaakt.

Verder hebben we het ook over de Pomodoro techniek en wat deze methodiek voor Patrick doet. Ik heb er een artikel voor je bij gezocht. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

Tot slot hebben we het in deze podcast nog over de opleiding CMD want het klinkt misschien te mooi voor woorden, maar ook hier zitten haken en ogen aan. Ook de studenten van CMD hebben een hoog percentage als het gaat om overspannen raken.

Mentorschap

De podcast over mentorschap houden jij van mij tegoed! Ik weet een tof persoon die daar hele vette dingen over kan zeggen en ga mijn uiterste best doen om hem in de show te krijgen!

Skip to action podcast

Uiteraard gaan we in de podcast dieper in op de materie en is het weer een waardevolle aflevering. Je kan de podcast nu luisteren via 12 kanalen! Hier is het overzicht, veel plezier en laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Beluister of deel deze postcast:Gerelateerde Artikelen

aug 31, 2021
podcast cover: Annemieke & Martijn van <strong>Gauris</strong> Skip met

Annemieke & Martijn

Annemieke & Martijn van Gauris. Binnen drie jaar beursgenoteerd?! Annemieke & Martijn kregen het voor elkaar met hun bedrijf Gauris. Letterlijk vanaf de keukentafel begonnen en inmiddels internationaal. Annemieke zegt: “Gewoon begonnen met een laptop en telefoon”. In de aflevering gaan we het hebben over: Hoe moet je doelen stellen? Hoe ga je om met groeipijn? Hoe om te gaan […] Beluister meer vanAnnemieke & Martijn van Gauris

mei 10, 2021
podcast cover: Jessica <strong>Roosenburg</strong> van Connection Company Skip met

Jessica Roosenburg

Jessica Roosenburg van Connection Company. Hoe moet je meer naar je lichaam luisteren?! In Nederland zijn we ontzettend goed om alles logisch te beredeneren. Toch kan iets ook gewoon niet goed voelen. Dan weet je eigenlijk wat je moet doen, maar je hoofd is in staat dit om te buigen met goede redenen en te rationaliseren, maar we hebben niet […] Beluister meer vanJessica Roosenburg van Connection Company

Skip van der lande Claim your Succes!

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen!

Altijd op de hoogte als er een nieuwe podcast online staat? Ik ga voor jou op zoek naar de meest inspirerende en waardevolle verhalen.

Jij staat op de lijst!

Chat openen
Als je nog vragen hebt die niet beantwoord zijn door de website stuur mij dan een Whatsapp bericht via deze plug-in en ik zal je vragen beantwoorden. 😁✌