Transparante huisstijl elementen

Luke Montgomery van Growth Tribe over Growth Hacking

dec 18, 2019


De eerste Engelstalige podcast is een feit! Samen met Luke Montgomery van Growth Tribe in Amsterdam. Hierover heb ik zes weken training gehad over Growth Hacking en ben ik verliefd op het gedachtegoed.

Growth Tribe

Dit is een team van gedreven jonge professionals die trainingen verzorgen over Growth Hacking, maar ook intern gaan om vraagstukken op te lossen binnen een bedrijf.

Logo Growth Tribe

Growth Hacking

Is voornamelijk een mindset. Je stapt af van; ik heb het “gevoel dat…” of “ik denk dit…” en gaat naar data gedreven keuzes maken. Dit vereist een andere aanpak dan traditioneel wordt gedaan. De mindset moet veranderen van product eerst naar de gebruiker centraal. Wat heeft de gebruiker nu echt nodig? Waarom zou deze gebruiker überhaupt gebruik maken van jouw product of dienst?

Growth Mindset

Daar draait het om. Buiten je comfortzone stappen en de oude manier zoals we het altijd hebben gedaan loslaten. Het is belangrijk dat je fouten durft te maken en hier moet wel een omgeving voor zijn. Bij Growth Tribe hebben ze bijvoorbeeld een win en fail board. Voor elke “win” een experiment dat goed is gegaan een feestje, maar ook voor elke 10 keer falen. Op deze manier motiveer je mensen uit het team om zoveel mogelijk experimenten uit te voeren! Dat is wat je wilt, omdat je dan ook veel meer data hebt om op te sturen.

Experimenteren

En hoe krijg je dan die data gedreven keuzes? Dat lijkt veel op werken in een lab. Alleen ben je nu niet bezig met reageerbuisjes, maar met het testen van ideeën. Hier moet je wel ideeën voor hebben. Dus dat is dan ook de eerste stap. Zorg dat je gaat brainstormen over ideeën en de verschillende ideeën rangschikt op waarde. Wanneer je dit hebt gedaan moeten er kaders opgesteld worden voor het experiment. Dit kan je doen door een hypothese op te stellen. Alleen zo kan je ontdekken wat de beste tools en middelen zijn om je bedrijf te groeien. Dit is geen gemakkelijk proces, gemiddeld faalt 70% van de experimenten!

Data!

De belangrijkste factor in deze is data! Welke informatie ga je verzamelen en hoe ga je deze informatie verzamelen? Daarna heb je de data en moet je nog uitvogelen hoe je inzichten krijgt op basis van die data. Weer geen gemakkelijk proces.

Er zijn twee vormen van data: kwalitatief en kwantitatief.

Kwalitatief

Deze vorm van data is gemakkelijkst te verkrijgen met Google Analytics. Deze tool kan je veel over de prestaties van een website leren. Ook kan je deze tool redelijk gemakkelijk koppelen aan Tag manager. Tag manager kan je gebruiken om een laag over de site heen te leggen om extra metingen uitvoeren. Bijvoorbeeld hoe vaak er op een knop wordt gedrukt.

Kwantitatief

Voor de volledigheid is het ook belangrijk om kwantitatieve data te verzamelen. Dit kan je meten met Hotjar. Met Hotjar kan je heatmaps en opnames maken van je bezoekers. Door deze te analyseren krijg je inzicht krijgen hoe je gebruikers jouw website gebruiken!

Growth Hacker worden?

Verbreed je kennis en gebruik het internet waar het goed in is. Growth Tribe heeft ook ontzettend veel waardevolle content gemaakt. Ze hebben een ijzersterke contentmarketing strategie 😉 Bekijk hun youtube channel of blog pagina hier kan je veel van leren.
Verder is het boek van Sean Ellis, Hacking Growth ook een goede bron. De eerste helft van het boek gaat over de mindset en het tweede deel meer over de uitvoering en “hacks” die je kan uitvoeren.

Cover Boek Sean Ellis Hacking Growth

Nieuwe generatie komt eraan!

De generatie Z is de groep na de millennials en is opgegroeid met het internet. Ze weten niet beter dan dat het er is. Het zal interessant worden wanneer deze groep aan het werk gaat. Ze hebben altijd hun mening kunnen geven met behulp van digitale platformen en verwachten dit ook op hun werk te kunnen doen. Ouderwetse hiërarchische structuren zijn hier niet voor gemaakt en zullen moeten mee veranderen.

Skip to action podcast

Uiteraard gaan we in de podcast dieper in op de materie en is het weer een waardevolle aflevering. Je kan de podcast nu luisteren via 12 kanalen! Hier is het overzicht, veel plezier en laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Gerelateerde Artikelen

mrt 28, 2024
podcast cover: Lonneke <strong>Eedens</strong> van <strong>PT in de Loods</strong> over HYROX, TRAINEN en UITDAGINGEN Skip met

LonnekeEedens

Lonneke Eedens van PT in de Loods over HYROX, TRAINEN en UITDAGINGEN. 6 april is het zover, Hyrox in de Ahoy Rotterdam. Dit doel is tegen mijnzelf. De training hier naartoe heb ik zelfstandig gedaan. Extra uitdaging want ik ben gewend om samen te trainen. Nu moet alle motivatie uit mijzelf komen. Om je mee te nemen in Hyrox heb ik met Lonneke een podcast opgenomen. Ze […] Beluister meer vanLonneke Eedens van PT in de Loods over HYROX, TRAINEN en UITDAGINGEN

feb 04, 2024
podcast cover: Bregje <strong>Bullen</strong> van <strong>ZoetZuur Kumpany</strong> over LEF, PROVOCALIEF en COACHEN Skip met

BregjeBullens

Bregje Bullen van ZoetZuur Kumpany over LEF, PROVOCALIEF en COACHEN. Terminale serieusheid, een serieus probleem! Denk hier eens goed over na. Wat vind ik leuk, grappig en bijzonder aan mezelf? Afgelopen jaar heb ik samen met Bregje deze podcast gemaakt. Omdat ik op dat moment niet bezig was met podcasten, bleef deze liggen. Toch vind ik de boodschap te waardevol om te laten liggen. We […] Beluister meer vanBregje Bullen van ZoetZuur Kumpany over LEF, PROVOCALIEF en COACHEN

Afbeelding cover E-book

Ja, ik wil het E-book ontvangen!

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS het ebook 'Voedingsplan voor Resultaten in de Gym' direct in je inbox!

Bedankt! Check je inbox voor het ebook

Chat openen
Als je nog vragen hebt die niet beantwoord zijn door de website stuur mij dan een Whatsapp bericht via deze plug-in en ik zal je vragen beantwoorden. 😁✌