Transparante huisstijl elementen

Wat doe jij met jouw vrije tijd?

feb 16, 2018

Wij willen graag in balans zijn. Meer werk en meer vrije tijd. We willen invloed uitoefenen op de maatschappij. Het zal ook niet lang meer duren voordat onze generatie de grootste werkende groep ter wereld is. Toch heb ik het gevoel dat iedereen wordt afgeleid. Dus ik wil je vragen om even bij jezelf te rade te gaan. Wat doe jij in je vrije tijd? Wat zijn je hobby’s? Wat zijn je langetermijndoelen, of side-projecten? Investeer je je tijd wel op de juiste plek, in de juiste zaken?

Tijdens mijn studie(CMD) mocht ik op een gegeven moment afstuderen. Ik had mijn docenten zover dat mijn afstudeerplan was goedgekeurd, helemaal klaar voor de start. En de dag dat ik van start ben gegaan heb ik het hele plan in de prullenbak gegooid. Je moet toch doen wat goed voelt? Ik dacht bij mezelf: “Ga ik gewoon door met hetzelfde project, of gooi ik het roer om?”

Media Fryks

Het plan was namelijk om met Media Fryks aan de slag te gaan. Een startup die ik samen met drie andere ondernemers in het leven heb geroepen. Wij detacheerden multimedia talenten. Haalde opdrachten uit het bedrijfsleven en zochten daar studenten bij. zij kregen o op die manier de kans om aan hun eigen portfolio te werken en daarbij nog geld te verdienen ook. Mijn afstuderen zou in het teken staan van de meerwaarde aantonen van het samenwerken met studenten. Maar vanaf eerste moment had ik het gevoel: “been there done that”.

Maar, wat wilde ik wel doen? Influencer worden! Al vanaf het eerste moment dat ik op school zat ben ik bezig geweest om de studenten te inspireren en motiveren om het meeste uit hun studie en tijd te halen.

RUN CMD

Dit heb ik altijd gedaan door middel van studievereniging RUN CMD, een studievereniging die ik samen met een groep andere studenten in het leven heb geroepen. Hiervoor heb ik vele functies gehad. Allereerst de formele activiteiten, daarna een bestuursfunctie. Tot slot de Culturele Commissie in het leven geroepen om meer creativiteit naar de opleiding te brengen. Het mooie is deze vereniging bestaat nog steeds!

RUN CMD Culture studie vereniging Commissie

Tijdens mijn studie was ik ervan overtuigd dat er veel studenten zoveel meer in hun mars hebben dan dat er nu daadwerkelijk uit komt. Het diploma is tegenwoordig niets meer waard, je krijgt het niet eens meer van overheid. De meerwaarde van de student wordt gegenereerd met de extra activiteiten. Alles wat wordt gedaan vanuit interne motivatie. Daar maak je het verschil mee.

Tijdens mijn opleiding heb ik me verdiept in hoe diensten inspelen op de gewoontes van de gebruiker. En wie herkent het niet. Dat je een aflevering wilt kijken op Netflix en zonder dat je het doorhebt vijf uur verder bent. Waar is de tijd gebleven?!

Ik heb het gevoel dat technologie de overhand aan het nemen is. De meeste diensten zijn ontworpen om de gebruikers zo lang mogelijk vast te houden. Om hun klanten zo veel gebruik te laten maken van hun diensten. Denk aan de socialmediakanalen en Netflix.

Zou het niet zo zijn dat door onze gewoontes de hobby’s aan het verdwijnen zijn? Tijdens mijn studie ben ik elk jaar introductie captain geweest. Je bent dan verantwoordelijk voor een groepje eerstejaars die net op de studie komen. Tijdens de introductieweek mochten de studenten een vriendenboekje voor elkaar invullen. Ik schrok ervan hoe vaak Netflix als een hobby werd ingevuld.

Technologie is het beste wat ons is overkomen maar ik denk dat het belangrijk is om te begrijpen hoe het werkt. Het is gemaakt om ons te manipuleren.

Begrijp me niet verkeerd zonder telefoon zou ik ook verloren zijn. Maar de hele dag mijn cryptocurrency statistieken refreshen, daar word ik niet beter van.

Misschien is er nu teveel focus op het negatieve van technologie. Het heeft natuurlijk allemaal te maken met de discipline die een persoon heeft. Je moet zelf dingen gaan doen. Toch denk ik niet dat mensen hier bewust mee omgaan. Ik denk persoonlijk dat het gaat om gewoon beginnen en starten met doen! Niet bang zijn om te falen, plannen maken, mensen meekrijgen en starten.  

Ik denk dat er veel meer in het leven zit en ik wil jullie dit ook laten ervaren. Dat jullie als studenten of young professionals meer kunnen bereiken en daar ga ik bij helpen. Het is tijd voor actie. Met Skip to Action ga Ik ga mijn lezers helpen om het maximale uit het leven te halen. Hiervoor deel ik mijn kennis en ontwikkel ik gratis diensten waar je gebruik van kan maken. Met behulp van Skip to Action ga jij alles uit het leven halen wat er in zit.

Om te starten met een nieuwe vaardigheid heb ik een 20 uren challenge ontwikkeld waarmee ik samen met jou aan de slag ga om in 20 uren een nieuwe vaardigheid op basisniveau te ontwikkelen. Hoe je mee kan doen kan je hier vinden: https://www.skiptoaction.nl/20-uren-challenge

Skip to action podcast

Uiteraard gaan we in de podcast dieper in op de materie en is het weer een waardevolle aflevering. Je kan de podcast nu luisteren via 12 kanalen! Hier is het overzicht, veel plezier en laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Gerelateerde Artikelen

aug 11, 2022
podcast cover: Chris <strong>Wenker</strong> & Skip van Boss Weekend over SIXPACKS, VOEDING en VITALITEIT Skip met

ChrisWenker

Chris Wenker & Skip van Boss Weekend over SIXPACKS, VOEDING en VITALITEIT.   Als je een waarom hebt kan je elke hoe weerstaan. Skip is bezig met droogtrainen en deelt zijn verhaal en uitdagingen die hij tegenkomt. Hierin zijn verschillende fases belangrijk. Toch heeft Chris daar wel een andere kijk op vanuit zijn expertise. Het bijhouden van calorieën bijvoorbeeld draagt bij aan bewustwording, maar vertelt niks over […] Beluister meer vanChris Wenker & Skip van Boss Weekend over SIXPACKS, VOEDING en VITALITEIT

jul 25, 2022
podcast cover: Bouke <strong>de Boer</strong> van NTI NLP over ZINGEVING, BEWUSTWORDING en NLP Skip met

Boukede Boer

Bouke de Boer van NTI NLP over ZINGEVING, BEWUSTWORDING en NLP.   Samen met Bouke de Boer ga ik in gesprek over de zin van het leven. Een zwaar onderwerp, maar we proberen het niet te serieus te maken. In deze podcast wil ik het met Bouke hebben over het boek De Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle. We bespreken het gedachtegoed en geven toepasbare tips om […] Beluister meer vanBouke de Boer van NTI NLP over ZINGEVING, BEWUSTWORDING en NLP

Chat openen
Als je nog vragen hebt die niet beantwoord zijn door de website stuur mij dan een Whatsapp bericht via deze plug-in en ik zal je vragen beantwoorden. 😁✌