Transparante huisstijl elementen

We hebben alleen maar nu!

jan 9, 2024

Het afgelopen jaar wist ik niet wat ik wilde. Het was voor mij een uitdaging om een keuze te maken. Het betekende dat ik oké moest zijn met het niet hebben van een helder plan voor mijn leven. En dat is frustrerend, omdat je dan zo lastig doelen kunt stellen… Nu ben ik personal trainer en gecertificeerd coach.

Jezelf op één
Je kunt er pas voor anderen zijn als je er voor jezelf bent. Wat je niet hebt kan je niet geven. Dat heb ik inmiddels geleerd. Mijn reis naar mezelf op één zetten begon twee jaar geleden in Centre Parcs. In het zwembad zag ik dat veel Nederlanders te dik zijn. Ik schrok me dood (check hier het volledige artikel). Ik hoop ooit vader te worden en wil dan een voorbeeld zijn. Niet alleen praten over dat je gezond moet eten en sporten, maar dat ook doen. Op dat moment daar nam ik de verantwoordelijkheid voor mijn leven.

Levensstijl, gezondheid en vitaliteit
Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want het leven volgt zijn eigen pad. Goede gewoontes moeten dan even wachten omdat het simpelweg te druk is. Hoe zorg je voor die gezonde sportroutine? En dat gezonde eten op tafel? Hoe doe je de dingen die voor jou belangrijk zijn om de beste versie van jezelf te zijn? Dat is de uitdaging.

Mijn mening
Je bedrijf of carrière moet je levensstijl ondersteunen. En niet vice versa. Wie staat er anders op één? En wat betekent dat dan op langere termijn?

De klassieke ondernemer
Even een praktijkvoorbeeld. Deze ondernemer is iemand die goed is in het creëren van waarde. Zijn/haar bedrijf is succesvol en hij/zij realiseert geweldige winsten. Helaas gaat dat succes ten koste van de ondernemer zelf. Hij/zij werkt lange dagen. Deze is vaak te vinden op netwerkbijeenkomsten waar ook altijd wel een glaasje gedronken wordt. Hij/zij heeft geen tijd voor gezonde gewoontes of fitness routines. Hij/zij verliest de verbinding met zijn/haar partner en kinderen, omdat hij/zij vaak weg is. Vergeet echte vrienden te maken, want dat kost tijd.

Wat deze ondernemer wel heeft, is vermogen. Geld op de bank. Wat heb je daaraan als je later niemand hebt om daarvan te genieten? Of het lichaam is te zwak om met de kleinkinderen te spelen.

Mij niet gezien…
Mijn bedrijf, Skip to Action, dient mij en niet andersom. Ik ben de baas. Dat betekent op alle verschillende gebieden mijn levensstijl realiseren.

Side note: Helemaal perfect kan niet. De 80/20-regel. Als je altijd gezond eet en een keer ongezond eet, ben je niet ineens ongezond. Deze regel geldt ook de andere kant op. Helaas…

Wat doe je dan?
Alles wat past bij de drie thema’s levensstijl, gezondheid en vitaliteit. Ik geef personal training in de Loods. Ik coach mensen. Help mensen met voeding, mindset en persoonlijk leiderschap. Ik werk samen met Chris Wenker aan het Boss Weekend-platform om mannen te begeleiden om dichter bij zichzelf te komen. (volgend weekend is 10 en 11 februari)

Dit alles geeft mijn leven zin. En in 2024 ga ik hier ook veel over delen. Het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen. Wat is gebeurd is gebeurd. Daar kan je niks aan veranderen. Wat we wel kunnen doen is het vandaag beter doen. We hebben alleen maar nu.

Herken je dit? Wil je aan de slag en weet je niet hoe? Stuur me dan een berichtje en dan maken we een afspraak.

Skip to action podcast

Uiteraard gaan we in de podcast dieper in op de materie en is het weer een waardevolle aflevering. Je kan de podcast nu luisteren via 12 kanalen! Hier is het overzicht, veel plezier en laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Gerelateerde Artikelen

apr 20, 2023
podcast cover: Jorben <strong>Saaltink</strong> van <strong>Jazeker B.V.</strong> over HOTEL KOPEN, BALI en INVESTEREN Skip met

JorbenSaaltink

Jorben Saaltink van Jazeker B.V. over HOTEL KOPEN, BALI en INVESTEREN. In deze aflevering van de Skip to Action podcast interview ik Jorben Saaltink. Jorben is vorig jaar naar Bali vertrokken om vastgoed te kopen. Uiteindelijk kwam hij terug in Nederland met een hotel. Een bijzondere reis voor hem en zijn vriendin. Ze hebben samen zonder andere aandeelhouders het hotel kunnen kopen. Weer een mooie podcast […] Beluister meer vanJorben Saaltink van Jazeker B.V. over HOTEL KOPEN, BALI en INVESTEREN

feb 01, 2023
podcast cover: Bauke <strong>Lodewijk</strong> van Knokken met je <strong>Hart</strong> over BOKSEN, VADER en HARTEKIND Skip met

BaukeLodewijk

Bauke Lodewijk van Knokken met je Hart over BOKSEN, VADER en HARTEKIND. In deze aflevering van de Skip to Action podcast deelt Bauke Lodewijk het verhaal van Knokken met je Hart. Bauke vertelt hoe de ziekte van zijn zoontje van iets heftigs en zwaars heeft geleid tot iets moois. Knokken met je Hart! Een bijzonder event waar Friese ondernemers, managers en bestuurders in korte tijd de ring […] Beluister meer vanBauke Lodewijk van Knokken met je Hart over BOKSEN, VADER en HARTEKIND

Chat openen
Als je nog vragen hebt die niet beantwoord zijn door de website stuur mij dan een Whatsapp bericht via deze plug-in en ik zal je vragen beantwoorden. 😁✌